Политика за поверителност на Мармото

Целта на този документ е да опише как Мармото ЕООД („Мармото“) събира, използва и споделя информация за Вас чрез нашия онлайн интерфейс – www.marmoto.bg (наричан най-общо “Сайт”). Моля, прочетете този документ внимателно. Ако не разбирате някой аспект от нашата Политика за поверителност, можете да ни пишете. Тази политика за поверителност важи за Сайта и всички продукти и услуги, предлагани от Мармото ЕООД.

Коя информация обхваща тази Политика за поверителност?
Този документ обхваща информацията, която събираме от Вас чрез нашия Сайт. Някои от функционалностите на нашия Сайт могат да бъдат използвани без нуждата да предоставите лична информация, но за да получите достъп до определени функции и предимства на нашия Сайт, може да се наложи да предоставите Лична информация (т.е. информация, която може да бъде използвана да бъдете идентифицирани). Тази информация може да е Вашето име и Емейл адрес, наред с друга такава. Вие носите отговорност за верността на осигурената лична информация. Неточната такава може да повлияе на това как използвате Сайта ни, на информацията, която получавате при използването на Сайта, и способността ни да се свързваме с Вас.

С какво се съгласявате при използването на нашия Сайт?
Молим, имайте предвид че с предоставянето на лична информация, вие се съгласявате и приемате, че можем да събираме, използваме и разкриваме Вашата лична информация в съответствие с настоящия документ за поверителност и нашите Общи Условия и съгласно Българското законодателство. Ако не сте съгласни с тези условия, молим, не ни предоставяйте Вашата лична информация. Ако откажете или оттеглите Вашето съгласие или ако изберете да не ни предоставите необходимата лична информация, ние може да не сме в състояние да ви предоставим услугите, които предлагаме на нашия Сайт. При желание може да поискате информацията за вас да бъде анонимизирана/изтрита, чрез изпозлването на този интерфейс. Молим, обърнете внимание, че ние можем да продължим да обработваме Ваши данни съгласно изпълнение на договор.

Каква информация събираме?
Чрез нашия Сайт, ние събираме два вида информация:

Информация, свързана с използването на нашия Сайт. Когато потребителите посещават нашия Сайт, можем да проследим, съберем и обобщим информацията, която показва (наред с друга такава), кои страници на нашия Сайт са били посетени, реда, в който са били посетени и кои хиперлинкове са били “кликнати”. Също така събираме информация за URL адресите, от които сте посетили нашия Сайт. Събирането на тази информация може да включва информация за IP адреса, операционната система и браузъра, използвани от всеки потребител на Сайта. Може да сме в състояние да определим от IP адреса, доставчика на интернет услугите на потребителя и географското му местоположение.

Ние също използваме (или може да използваме) бисквитки при посещение на Сайта ни. За повече информация, посетете нашата Политика за Бисквитки.

Лична информация предоставена лично от Вас или чрез трети страни. Събираме личната информация, която ни предоставяте, когато създадете Ваш профил на Сайта ни, актуализирате или промените информацията на профила си, закупите продукти или услуги, когато се регистрирате за получаване на нюзлетър по Емейл или когато коментирате в Блога ни. Когато ни изпращате Емейл съобщения и/или се абонирате за нашите услуги на нашия Сайт. Ние може да използваме предоставената от Вас лична информация за отговор на Вашите въпроси, да Ви предоставим конкретната услуга, да Ви изпращаме актуализации за услугите, предлагани от Мармото, да Ви изпращаме Емейл съобщения, свързани с поддръжката или актуализации на Сайта.

Регистрация на профил. При регистрация за създаване на профил на нашия Сайт, може да ни се наложи да ни предоставите информация като Вашето име, Емейл адрес, Пощенски адрес, Адрес за фактура, Телефон за връзка и ЕГН.

Ъпдейти. Мармото може да Ви предложи възможността да получавате актуализации или по Емейл, или чрез публикации на Сайта, достъпни само за регистрирани потребители. За да се абонирате за тези услуги, може да се наложи да ни предоставите лична информация, като Вашето име и Емейл адрес.

Блог. Мармото може да публикува новини (“Блог”), където можете да споделяте коментари и мисли. За да участвате с коментари в Блога ни, може да се наложи да се регистрирате на нашия Сайт и/или да ни предоставите информация, като Вашето име и Емейл адрес. Молим, имайте предвид, че информацията, която публикувате или предоставяте като коментар, ще бъде обществено достъпна. Молим да не публикувате лична информация или друга информация от лично естество, свързана с вас или трето лице в нашия Блог.

Комуникация с Мармото. Може да получим Ваша лична информация, когато ни изпратите Емейл съобщение или по друг начин се свържете с нас.

Сайтове на трети страни. Възможно е да получим Ваша лична информация, когато достъпите сайт на трета страна, например Файсбук, от нашия Сайт. Това може да включва текст и/или изображение, достъпни на сайта на третата страна.

Проучвания. Възможно е да получим Ваша лична информация, когато предоставяте информация в отговор на проучване, проведено от нас. 

Партньорски сайтове. Партньорските сайтове, предоставящи услуги или продукти, свързани с услугите на Мармото могат да събират потребителски данни от нефинансово естество. Партньорските сайтове могат да споделят тези данни с Мармото за подобряване услугите на Мармото и услугите на партньорския сайт. Тези данни включват информация, като например времето, прекарано на партньорския сайт и посетените страници.

Как използваме събраната информация?
Информация, свързана с използването на нашия сайт. Използваме информация, свързана с използването на Сайта, за изграждане на по-качествени и по-полезни услуги, като извършваме анализи на колективните характеристики и поведение на нашите потребители и измерваме демографските данни и интереси по конкретни области. Може също да използваме тази информация, за да гарантираме сигурността на нашите услуги и на Сайта.

Лична информация, предоставена ни директно от Вас или чрез трети лица. Освен в случаите, посочени в настоящата Политика за защита на личните данни или при изрично съгласие от Вас, Мармото не разкрива Вашите лични данни.

Осигуряване на нашите услуги. Ние използваме личната Ви информация, за да Ви дадем достъп до нашия Сайт, информация, продукти или услуги, които сте заявили от нас.

Актуализации. Ние използваме събраните лични данни, когато сте се абонирали за нашия нюзлетър или сте се регистрирали на нашия Сайт, за да се възползвате от наша услуга или продукт, за да Ви изпращаме актуална информация във връзка с услугата на Мармото. Също така може да архивираме тази информация и/или да я използваме за бъдеща комуникация с Вас.

Блог. Молим да не публикувате лична информация или друга такава от лично естество, свързана с Вас или трето лице, в рамките на коментарите в секция Блог. Ако изберете да публикувате лична информация, Мармото си запазва правото да я използва за бъдеща комуникация с Вас.

Комуникация с Мармото. Когато ни изпратите Емейл или по друг начин се свържете с нас, може да използваме предоставената от Вас информация, за да отговорим на Вашето запитване. Може също така да архивираме тази информация и/или да я използваме за бъдеща комуникация с Вас, където имаме законно право да го направим.

Проучване. Възможно е да споделим обща информация за Вашата дейност на нашия Сайт, както и демографски данни, от проведени от нас проучвания с нашите партньори и други бизнес партньори, така че нашите партньори и други бизнес партньори да могат да използват данните за изследвания, свързани с предлаганите услуги от Мармото.

Мармото изпълнители. Ние използваме различни доставчици на услуги, доставчици и изпълнители (общо наричани “изпълнители”), които да ни помагат при предоставянето на нашите продукти и услуги към Вас. Нашите изпълнители могат да имат ограничен достъп до Вашата лична информация в процеса на предоставяне на нашите продукти и/или услуги от нас, така че ние от своя страна да може да Ви предоставим нашите продукти и услуги. Тези изпълнители са доставчици, които ни предоставят технологии, услуги и/или съдържание, свързани с експлоатацията и поддръжката на Сайта и/или продуктите. Достъпът до Вашата лична информация на тези изпълнители е ограничен до минимума информация, необходима им да изпълнят своята помощна функция.

Правителствени органи и правни действия. Можем да споделим Вашата лична информация с различни държавни органи в отговор на призовки, съдебни решения или други правни процедури, да установим или да упражним законни права, за да защитим нашата собственост, да се защитим срещу правни искове. Може да споделяме Вашата лична информация и когато смятаме, че е уместно да се извърши разследване или предприемат действия по отношение на незаконни дейности, да защитим правата, имуществото или безопасността на Мармото, Сайтът, нашите потребители, клиенти и/или други и във връзка с нашите Общи условия и други споразумения.

Външни линкове
За ваше удобство можем да предоставим линкове към сайтове, управлявани от организации, различни от Мармото (“Сайтове на трети страни”), за които смятаме, че биха били от полза за Вас. Ние не разкриваме Вашата лична информация на тези трети страни, без да получим съгласието Ви. Ние не носим отговорност за политиката на поверителност на тези трети страни. Ако изберете да последвате линк към един от тези сайтове, молим да прегледате съответните политики за поверителност, за да разберете как този сайт на трета страна събира и използва Вашата лична информация.

Запазване на Вашата лична информация
Ние съхраняваме Вашата лична информация за не повече от необходимото време за целите, за които се обработва.

Поверителност и сигурност на Вашата лична информация
Считаме, че поверителността и сигурността на Вашата информация са от изключителна важност. Ще използваме стандартни физически, технически и административни мерки за сигурност, за да запазим Вашата лична информация конфиденциална и няма да я споделяме с трети лица, освен ако не е предвидено друго в този документ за поверителност или ако такова разкриване не е необходимо в специални случаи. Тъй като интернет не е 100% сигурна среда, ние не можем да гарантираме сигурността на личната Ви информация и има известен риск неупълномощена трета страна да намери начин да заобиколи нашите системи за сигурност. Ваша отговорност е да защитите сигурността на паролата Ви при достъп до Вашия акаунт. Моля, обърнете внимание, че комуникациятя по Емейл обикновено не е криптирана и не трябва да се счита за защитена.

Актуализиране и изтриване на Вашата лична информация
Имате определени права във връзка с Вашата лична информация.

Ако искате допълнителна информация във връзка Вашите права или бихте желали да упражните някои от тях, можете също да се свържете с нас. Имате право да поискате да:

  • предоставим достъп до всяка лична информация, която имаме за Вас;
  • откажете обработването на Вашата лична информация за целите на директния маркетинг;
  • да актуализирате всяка лична информация, която не е актуална или неправилна;
  • да изтриете/анонимизирате всяка лична информация, която имаме за Вас;
  • да предоставите Вашата лична информация на трети страни;
  • да ви предоставим копие от Вашата лична информация, която имаме за Вас;
  • да ви информираме, ако има изтичане на лична инфорамция и Вашата лична информация може да е засегната.

Имайте предвид обаче, че ще има остатъчна информация, която ще се запази в нашата база данни. Молим, също да имате предвид че при определени обстоятелства ще продължим да обработваме личната Ви информация, за да спазим правно задължение.

Когато се свържете с нас, ние може да поискаме да ни предоставите необходимата информация, за да потвърдите самоличността си.

Въпроси, Препоръки и Оплаквания
Ако имате въпроси, предложения, нерешени проблеми или оплаквания, свързани с поверителността, можете да се свържете с нас.

Промяна в Политиката ни за Поверителност
Молим, имайте предвид, че периодично преглеждаме политиките си за поверителност и че тези политики могат да бъдат променяни. Всяка промяна или актуализация ще влезе в сила веднага след публикуването на нашия Сайт. Ще Ви уведомим за всяка съществена промяна в този документ за поверителност и ще променим датата на влизане в сила (намираща се в долната част на тази страница). Не забравяйте да проверявате тази страница периодично, за да сте сигурни, че сте запознати с най-актуалната версия на Политиката ни за поверителност.

Последната актуализация на този документ е направена на 29 юли 2019.

Абонирай се за е-бюлетин
 
Търсене събития
Реклама
Последни събития